Skip to main content

Bladel   |   23 t/m 28 juli 2024   |   GRATIS TOEGANG

Van 1978 tot nu - Digitaal museum

1997

22 t/m 27 juli 1997
20e editie
Locatie: Markt
Thema: Wan Fist

Stg. Brood en Spelen Bladel

In dit jaar worden de Zomerfeesten voor het eerst georganiseerd door een nieuwe stichting: Stichting Brood en Spelen Bladel. Deze stichting is opgericht door een groepje enthousiaste vrijwilligers om te zorgen dat de organisatie van de Zomerfeesten toch door kon gaan nadat een faillissement van de oude stichting niet te voorkomen was door onverwachte naheffingen van de Belastingdienst en het GAK. Door medewerking van gemeente en bedrijven uit Bladel en omstreken kon het festival toch doorgaan!


Herinneringen en anekdotes over dit jaar

Be a musician

Menno Roymans

'Ik denk dat het in 1997 was. Ik was een klein menneke (10) en mijn ouders zaten in de organisatie. Dat jaar speelde Candye Kane, een Amerikaans bluesartiest. Blues was destijds mijn favoriete muziek, dus ik wilde graag kijken.

Echter, mijn ouders besloten dat de kinderen die avond niet mee naar de markt mochten, en dus zat ik mokkend thuis met de oppas.

Mijn vader was zo lief om na de show van Candye (die volgens de overlevering piano speelde met haar enorme borsten) een cd voor me te kopen en deze door haar te laten signeren. Ze schreef: 'Menno, be a musician - it's fun.' Destijds was het een schrale troost, maar ik denk dat deze boodschap wel degelijk een rol heeft gespeeld in mijn besluit om muzikant te worden.

Jaren later herinnerde ik mijn vader aan dit onrecht. En hij zei: 'Als ze deze maand in Nederland speelt, neem ik je mee om het goed te maken.' Kleine kans natuurlijk, aangezien ze een Amerikaanse zangeres is. Tegen alle verwachtingen in speelde ze twee weken later in Cafe Wilhelmina in Eindhoven(!). We namen de gesigneerde cd van jaren eerder mee, vertelden haar dit verhaal, en lieten de cd nogmaals signeren. 'To my new guitar player', schreef ze.

The rest is history. :)'

Programma
JW Roy
NL
Sam Brown
UK
Bloem
NL
Knee High Puppeteers
Australië
Dexys Midnight Runners
UK / IER
Seatsniffers
B
Candye Kane
USA
Marousse
F
Gumbezarte ft.Maio Coope
Guinnee-Bissau
The Oysterband
UK
Harmonie l'Union
NL
Flater Tejater
NL
Perfect Dialect
NL
Doe Maar Na
NL
DubSENSitive & guests
NL
Starflam
B
Malka Family
F

Heb jij nog aanvullingen op deze pagina, herinneringen, anekdotes, beeldmateriaal of andere interessante info voor in ons digitaal museum? Wij horen het heel graag van je!