Skip to main content

Bladel   |   23 t/m 28 juli 2024   |   GRATIS TOEGANG

Huisregels


Het mooiste feestje…

Totaalfestival is trots op een eigen zomers feestje. Iedere editie opnieuw trakteren vrijwilligers de bezoekers en tevens zichzelf op een fantastisch festival. Immers, het mooiste feestje bouw je zelf.

En zo is dat: Genieten van muziek, theater en kunst in een sfeer van Brabantse gemoedelijkheid kan alleen als we allemaal bijdragen. Daarom stimuleren en waarderen wij als festivalorganisatie spontane initiatieven. Logischerwijs vragen we iedereen zich daarbij als ‘gast’ te gedragen door een aantal noodzakelijke huisregels te respecteren.

Omgang met elkaar

Brabantse gemoedelijkheid en toegankelijkheid staat voorop gedurende het festival. We heten graag een diversiteit aan mensen welkom. Iedereen moet van het feestje kunnen genieten ongeacht achtergrond en identiteit. Dat geldt voor alle gasten, maar ook medewerkers, EHBOers, cateraars, en artiesten.

 • Vanuit het oogpunt van veiligheid en respect hanteren we een zero-tolerance beleid bij alle vormen van agressie, discriminatie of anderszins aanstootgevend gedrag. Dat betekent dat ongewenste intimiteiten onverenigbaar zijn met aanwezigheid op het festival.
 • Om toegankelijkheid te bevorderen streven we er naar de dansvloeren, stands en bar bereikbaar te maken voor degenen die minder goed ter been zijn. Natuurlijk is er een rolstoeltoegankelijk toilet op het terrein. En wanneer je hulp nodig hebt, helpen onze vrijwilligers je graag.
 • Kinderen zijn vanzelfsprekend meer dan welkom op ons festival. Dagelijks bieden wij hen speelplekken en activiteiten. Ouders en begeleiders dragen daarbij wel verantwoordelijkheid. Zij dienen ervoor te zorgen dat er met respect met onze en andermans spullen wordt omgegaan.
 • Dieren hebben zeer gevoelige oren en beleven een festival anders dan mensen. Het doet hen een plezier thuis te blijven. Wanneer je toch besluit je huisdier mee te nemen, vragen wij je deze aan te lijnen om de mogelijke last te verlagen voor andere festivalbezoekers. Vanzelfsprekend behoort het opruimen van uitwerpselen en andere troep tot jouw eigen taak.
 • Fotograferen en filmen is toegestaan, mits je niemand hindert. Door bezoekers gemaakte opnames (foto, video, audio) mogen echter niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van de festivalorganisatie. We nodigen je uit je foto’s te delen op social media met de hashtag #Totaalfestival of de tag @Totaalfestival.
 • Totaalfestival maakt zelf opnames tijdens het festival. Deze beelden van het festival, artiesten en de bezoekers worden in onze publiciteits- en communicatiemiddelen getoond. Mocht je bezwaar hebben, geef dit dan aan bij de fotograaf of bij de Infokeet.
 • Het opvolgen van aanwijzingen van onze medewerkers omtrent nooduitgangen en vluchtroutes vrij is noodzakelijk.

Omgang met het festivalterrein

We streven naar een blijvende leefbaarheid van de aarde. Vanuit dat oogpunt gaan we graag respectvol om met materialen en beperken we afval. Vandaar dat vrijwilligers steeds hun best doen het festivalterrein en zijn omgeving schoon te houden en, waar mogelijk, afval te scheiden. We vragen jou als bezoeker ook een bijdrage te leveren.

 • We vragen de aanwezige vuilnisbakken en asbakken op het terrein te gebruiken. Ook vragen we decor, glazen en andere zaken niet te beschadigen.
 • We schenken onze dranken in stevige plastic glazen en bekers die zijn bedoeld voor hergebruik. We vragen je respectvol om te gaan met de herbruikbare glazen.
 • Fietsen en andere voertuigen dienen op de daarop aangewezen plaatsen geparkeerd te worden. Mocht je een andere plek kiezen, dan kan de organisatie besluiten het voertuig te verplaatsen.
 • Onze tenten, podia, stellages en decoraties zijn geen klimrek.
 • Uiteraard is het verboden om voorwerpen en/of objecten van het festival of van andere bezoekers te beschadigen of mee te nemen. Ontstane schade wordt verhaald op de veroorzaker.

Verboden activiteiten en voorwerpen

 • We verkopen alcohol enkel aan personen van 18 jaar of ouder. Bij twijfel wordt er om legitimatie gevraagd. Wanneer jij deze niet kunt tonen, mag barpersoneel zonder verdere uitleg weigeren jou alcohol te schenken. Daarnaast kunnen bezoekers onder 18 jaar die alcoholhoudende consumpties nuttigen na controle de toegang tot het terrein worden ontzegd. 18+ polsbandjes zijn verkrijgbaar bij het Infopunt.
 • Op en om het terrein is handel in softdrugs verboden, net als gebruik van en handel in harddrugs.
 • Roken van zowel sigaretten als ook e-sigaretten is verboden in afgesloten ruimten. Festivaltenten vallen onder deze wetgeving. In de buitenlucht mag dat wel, maar we vragen je daarbij niet te hinderen. We verzoeken je de asbakken en vuilnisbakken te gebruiken.
 • Het is verboden om commerciële of wervende activiteiten te ontplooien op en rondom het festivalterrein zonder voorgaande toestemming van de festivalorganisatie. Tevens is het niet toegestaan flyers, stickers of posters etc. te verspreiden op het festival zonder nadrukkelijk overleg met de festivalorganisatie.
 • Zelf meegebrachte etenswaren en drank zijn niet toegestaan. Hier moeten we helaas streng in zijn omdat ons mooie, gratis toegankelijke festival afhankelijk is van horeca-omzet. Op het festival is het aanbod van eten en drinken groot - van koffie tot speciaal bier, van borrelhap tot complete maaltijd.
 • Glaswerk als ook plastic glazen zijn verboden op en rond het festivalterrein.
 • Het is niet toegestaan om vuur te maken op en rond het festivalterrein.
 • Er geldt een verbod op bezit van wapens of voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden.

Aansprakelijkheid

Betreden van het festivalterrein is geheel op eigen risico. De organisatie van het Totaalfestival (Stichting Brood en Spelen Bladel) is niet aansprakelijk voor letsel en materiële schade aan of verlies van bezittingen.

 • Gehoorschade kan voorkomen worden door het dragen van oordopjes. Bij het infopunt is het mogelijk eenvoudige oordopjes aan te schaffen.
 • Bij alle bars kun je terecht voor gratis kraanwater.

Consumptiebonnen

Op het festivalterrein kunnen drankjes en eten worden betaald met consumptiebonnen. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s (contant en pin). Deze consumptiebonnen zijn alleen voor de betreffende festivaleditie geldig. Eenmaal gekochte bonnen kunnen niet worden ingewisseld voor geld, ook niet na afloop.

Tot slot, in situaties waar de huisregels niet in voorzien, beslist de festivalorganisatie over te nemen maatregelen. Deze beslissing is bindend. Op het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving van kracht. Bij constatering of sterk vermoeden van strafbare feiten wordt de betreffende persoon overgedragen aan de politie.

Per slot van rekening kan Totaalfestival enkel gezelligheid en veiligheid garanderen als zowel vrijwilligers als bezoekers daaraan bijdragen. Het negeren van één of meerdere huisregels betekent dat de festivalorganisatie jou de toegang tot het festivalterrein zal ontzeggen.