info

Een geslaagde festival dag betekent natuurlijk ook af en toe een goed getimede snack, een lekkere maaltijd, op z’n tijd een gezonde dosis vitamines en wijn of bubbels om mee te proosten. Vleesliefhebbers en vegetariërs kunnen op verschillende plekken verspreid over het terrein terecht om hun grote of kleine honger te stillen.

Koffiebar en wafels

Koffiebar en wafels

We kennen allemaal dat moment van de dag waarop een goeie kop koffie of een perfecte cappuccino heel welkom zou zijn. Daarom mag een koffiebar niet ontbreken. En goede koffie heeft een goed verhaal. We stellen je dan ook graag voor aan onze koffieboer, de man bij wie het allemaal begint. En mocht je koffie-hunkering je nog niet naar de koffiebar lokken, dan doet de geur van verse wafels dat vast wel. Als je wilt mag je bij het vuurtje zelf je wafel bakken.

Flammkuchen

Flammkuchen

Verse knapperige flammkuchen: een beetje anders dan een pizza, maar net zo geschikt als snack of om de honger te stillen. Het is oorspronkelijk een ovengerecht uit de Elzas maar hier inmiddels ook flink ingeburgerd. En kom je op een goed moment, dan kunnen kinderen hun flammkuchen zelf beleggen en wordt hun creatie door ons in de oven gebakken.

Salade en Gazpacho bar

Salade en Gazpacho bar

Eén salade is geen salade; wij houden van lekker veel keuze als het op onze vitamines aankomt. De saladebar biedt daarom een heel scala aan verse ingrediënten om je salade mee samen te stellen. Bedenk dus zelf of je vandaag zin hebt in iets kruidigs of juist liever wat meer nootjes, lekker veel groentes of toch meer vullende vezels, en met welke dressing je de salade helemaal afmaakt. Wij kunnen niet alleen smaakcombinaties aanraden, maar ook voedingsadvies geven zodat jij het meeste profijt haalt uit de verschillende ingrediënten.

Om in zomerse sferen te blijven, serveren we hier ook gazpacho. Wij hebben meerdere smaak variaties op deze Mediterraanse koude soep die niet mag ontbreken op een warme dag.

Wijn en Borrelbar

Wijn en Borrelbar

Proosten mag altijd: op je vrienden, op de zomer, op een fijne festivaldag. Bij de wijn bar vind je verschillende wijnen of bestel je gewoon een glaasje prosecco… waarom ook niet?

Hier kun je je borrelmoment helemaal compleet maken met een borrelkistje, de festival variant op het borrelplankje. Kies je borrelhapjes uit het aanbod van onder andere verschillende kaasjes en vleeswaren, olijfjes noten en dips.

Tosti en Bitterballen Bus

Tosti en Bitterballen Bus

Op elk moment van de dag de perfecte snack, daarvoor moet je bij deze bus zijn. Overdag kun je hier terecht voor verschillende heerlijke tosti’s en panini’s. En dan hebben we het niet over zomaar de eerste beste fabrieks-tosti’s: wij gebruiken ham en echte boerenkaas van Kaasboerderij De Hooiberg uit, jawel, Bladel.

’s Avonds verandert de snack-zin, en voorzien we je bij deze bus van een welverdiende vettere hap. Tot in de latere uurtjes bakken we bitterballen, falafel en huisgemaakte risotto-balletjes.

Gegrild kippetje aan het spit

Gegrild kippetje aan het spit

Met een perfect gegrild kippetje kun je eigenlijk niet de mist ingaan. Op menig dorpsmarkt is de kip-aan-het-spit-kraam favoriet, en ook op het Totaal Festival ontbreekt de gegrilde kip niet. Haal hier je kippetje, geserveerd met brood, salade en een sausje, lekker voor jezelf alleen, of om te delen met je mede-festivalbezoeker. Op gezette tijden rijgen we als verrassing ook kreeft en gamba’s aan het spit… Opletten geblazen want daarvoor geldt: op is op!

Picknicken

Picknicken

Het plezier van picknicken maar zonder dat je zelf alle voorbereidingen moet treffen. Natuurlijk kan dat tijdens het Totaal Festival. Wij vullen de picknickmand met allerlei lekkers, en je mag zelf kiezen of daar een glaasje prosecco of een sapje bij drinkt. Rest jou alleen nog de taak een fijn plekje te zoeken, je kleedje te spreiden en er even goed voor te gaan zitten.

Asian Barbecue

Asian Barbecue

We mogen dan wel in Bladel zijn, niets houdt ons tegen om niet ook een beetje in oosterse sferen te komen. Dat doen we met de Asian Barbecue. In de Aziatische keuken komt alles samen, smaak explosietjes en texturen worden een perfect geheel. Van onze barbecue komt zoetig, zacht gegaard buikspek in een lekker stoombroodje met een knapperig frisse taugé salade.

Sapbar

Sapbar

Het is niet alleen bier en fris wat de klok slaat. Een gezond sapje op z’n tijd maakt het verschil. Alles versgeperst en voor ieder wat wils. Wij hebben onze favoriete smaakcombinaties, zoals sinaasappel, banaan en munt, of mango met spinazie en komkommer. Maar misschien worden we ook wel verrast door jouw combinatie-inspiratie!

De Daghap

De Daghap

Iedere dag bereiden we een daghap: elke dag een wisselend gerecht waarmee jij er weer even tegen aan kunt. We werken met verse en veelal lokale ingrediënten maar wat we precies serveren is nog even een verrassing. Waar je wel altijd op kunt rekenen is een goed gevuld bord met een gezonde en betaalbare maaltijd. De daghap heeft ook altijd een vegetarische optie.

We zijn begonnen!

20286780 1438887019538085 8561708200377370286 o

Totaalfestival 2017 is geopend! Komen jullie deze week ook nog een kijkje nemen?

Foto: Wesley Maas

 

Half Bladel Bakt

halfbladelbakt

Wie jarig is trakteert, maar op het Totaalfestival doen we het natuurlijk nét even anders. Lees hier verder...

1978 tot nu

Het zal je niet ontgaan zijn, in 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger uiteraard onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Download de app!

Niks missen op het Totaalfestival? Download de app! Stel de app van TimeSquare in op Totaalfestival en je hebt je eigen programmaboekje in je broekzak of handtas. Like de optredens die jij graag wilt zien om een herinnering te krijgen en ontvang meteen de laatste nieuwtjes.

itunes app store logodownload android

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen en alle adverteerders in de festivalkrant! Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2017 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.