kinderprogramma

Rovers van het Totaalfestival

In het bos van Bladel wonen rovers. Stoere bosmannen en bosvrouwen die vele avonturen meemaken en nergens bang voor zijn. Maar eigenlijk zijn ze ook wel lief, ze hebben in hun roversharten vooral een grote liefde voor het bos, dat is namelijk hun bos en dat verdedigen ze met hun leven. Elke dag zijn er roversactiviteiten waarin natuurbeleving, beeldende kunst, bouwen en theater samen komen.

Woensdag

In het bos bouwen de rovers een roversburcht waar vanuit ze avonturen en plannen kunnen maken. Het wordt een grote, sterke vesting van hout met een onoverwinnelijke uitstraling. Wat is er nodig? Misschien wel een ophaalbrug, een uitkijkpost, een roverstroon.. Welke rovers komen mee bedenken, zagen, timmeren, knopen en bouwen?

Donderdag

De roversburcht is bijna af! De rovers bouwen nog een dagje verder en gaan de burcht versieren. Natuurlijk maken ze ook meubels voor erin, zorgen ze voor ramen, gordijnen, een deur en een naam.

Vrijdag

De rovers gaan op rooftocht - een ontdekkingstocht door het bos - en ze komen tot de ontdekking dat het bos niet is wat het lijkt. Bomen bewegen, gras grinnikt, wortels zuchten – en zien we daar zelfs trollen en aardmannen lopen? (bij de burcht vind je de tijden van de tocht)

Zaterdag

Rovers hebben vele stoere verhalen! Jouw mooiste verhalen kan je komen vertellen op zaterdag en daarbij maken we decor, poppen en special effects. Vanuit de ramen van de roversburcht is een paar keer per dag een poppentheatervoorstelling te zien. (bij de burcht vind je de tijden van de voorstelling)

Zondag

Rovers hebben vele stoere verhalen! Jouw mooiste verhalen kan je komen vertellen op zaterdag en daarbij maken we decor, poppen en special effects. Vanuit de ramen van de roversburcht is een paar keer per dag een poppentheatervoorstelling te zien. (bij de burcht vind je de tijden van de voorstelling)

Windslingers maken

Op het festivalterrein staan mooie bomen die we versieren met windslingers. Wil jij jouw kunstwerk vertonen op het Totaalfestival? Kom dan op woensdag vanaf 13.00 uur knutselen en geniet de rest van de week van je eigen windslinger die feestelijk danst in de lucht.

Flamkuchen bakken

Op woensdag en donderdagmiddag kun je bij de flamkuchenbakfiets je eigen flamkuchen beleggen! Dit is een pizza-tje, maar dan net een beetje anders. Wil jij een nieuw recept uitproberen of alle lekkere dingen door elkaar op jouw Flamkuche leggen? Dat kan vanaf 16.00 uur.

Voor de prijs van een standaard Flamkuchen

Powerdozenrace

Op donderdag bouw jij vanaf 13.00 uur je eigen powerdoos! Je tovert een schoenendoos om tot heus racemonster en als je wilt kun je een wedstrijdje doen tegen andere racers op de enige echte powertoolracebaan!

Kinderrommelmarkt

Kinderrommelmarkt op vrijdag van 13.00 tot 15.00! Wil jij hier ook je spulletjes verkopen? Mail dan naar kinderactiviteiten@totaalfestival en schrijf je in!

Musicalschool Me On Stage

Op woensdag en vrijdag verzorgt Musicalschool Me On Stage workshops in dans, toneel en/of zang vanaf 13.30 uur. Zij zullen drie keer een workshop van een half uur verzorgen voor kinderen en jongeren tussen de 6 en de 16 jaar. Wil je hieraan mee doen? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent!

Elke dag!

Je kunt in de mega zandbak spelen, schommelen en op heel het terrein vrij spelen. Als het mooi weer is wordt de buikschuifbaan uitgerold. Neem je zwembroek mee en kijk hoe ver jij kunt buikschuiven!

We zijn begonnen!

20286780 1438887019538085 8561708200377370286 o

Totaalfestival 2017 is geopend! Komen jullie deze week ook nog een kijkje nemen?

Foto: Wesley Maas

 

Half Bladel Bakt

halfbladelbakt

Wie jarig is trakteert, maar op het Totaalfestival doen we het natuurlijk nét even anders. Lees hier verder...

1978 tot nu

Het zal je niet ontgaan zijn, in 2017 vond het Totaalfestival voor de 40e keer plaats, vroeger uiteraard onder de naam 'Bladelse Zomerfeesten'. En daar zijn we een best een beetje trots op. In die 40 jaar is er veel gebeurd en veel veranderd. En omdat het toch zonde is dat die herinneringen verloren zouden gaan hebben we een digitaal archief opgezet op de site. Dat archief blijft. Het is de bedoeling dat dit steeds gevuld kan blijven worden met nieuwe én oude anekdotes, herinneringen, foto's. Heb jij nog een bijzonder Zomerfeesten / Totaalfestival verhaal te vertellen? Mooie foto's of ander materiaal? Mail dan naar ikweetnog@totaalfestival.nl en wij zorgen dat het vereeuwigd wordt in het archief.

Download de app!

Niks missen op het Totaalfestival? Download de app! Stel de app van TimeSquare in op Totaalfestival en je hebt je eigen programmaboekje in je broekzak of handtas. Like de optredens die jij graag wilt zien om een herinnering te krijgen en ontvang meteen de laatste nieuwtjes.

itunes app store logodownload android

Tf2017

SPONSORS

Het Totaalfestival bedankt de sponsoren, alle begunstigers, bedrijven en instellingen die belangeloos hun medewerking verlenen en alle adverteerders in de festivalkrant! Mede dankzij hen kunnen we dit festival blijven organiseren.

nix

Onder de 18 jaar mag je geen alcohol. Echt niet. Nix. Niet kopen, en niet drinken. Ook niet als het van je ouders wel mag. Ben je wel 18 jaar en wil je dat laten zien? Haal dan een bandje bij het infopunt. Wel je ID laten zien natuurlijk.

© 2017 Totaalfestival Bladel. Foto's: Wesley Maas, Gerard Valckx e.a.